MOME Media Playground

Blog a MOME line által a Műcsarnokban szervezett új média kiállításról.

Közreműködnek:

2010.02.07. 16:37 MOME Media Playground

Pályázatok 2/8 ::: Kiss Bence Ádám és Nagy Ágoston - Space Scan


Bence és Ágoston közös projektjük, a Space scan előtt is foglalkoztak már az ember - tárgy - környezet hármas izgalmas és különleges egybefoglalásával. Bence diplomamunkája a Bug egy környezet reagens tárgy, interaktív ékszer, amely a hőmérsékletet fénnyé alakítja, Ágoston Sonorama-ja pedig nagy sikert aratott többek között a tavalyi MOME Bestiárium kiállításon a Ponton Galériában.

 

 A Space scan - amely a MOME Media Playgroundon is látható és kipróbálható lesz - egy  kézbe vehető és szabadon mozgatható táblára képek és animációk vetülnek melyek témája a látogató  térbeli mozgásának és helyzetének függvénye. A tábla különböző irányokba forgatva és mozgatva más-más tartalomhoz juttatja a befogadót.

Az installációt működtető technikai háttér saját fejlesztésű szoftver és hardver eredménye. A táblába integrált LED-eket egy realtime alapú szoftver vizsgálja, mely a bevetített környezetet egy vizuális információval teli virtuális térré alakítja. Az így kialakult zónák egyfajta experimentális interfészként foghatóak fel: design munkákról készült fotók, renderek, absztrakt animációk "tapogathatók" le a térben.

 

 

 Ágoston és a Space scan :)
 
 
 
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mediaplay.blog.hu/api/trackback/id/tr181736752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása