MOME Media Playground

Blog a MOME line által a Műcsarnokban szervezett új média kiállításról.

Közreműködnek:

2010.02.11. 10:14 MOME Media Playground

Pályázatok 5/8 ::: Harkai Doma - Demokrácia

A fenti videó Doma werkfilmje a MOME 2009-es Sziget Fesztválon felállított sátrához készített grafikáiról. Doma harmadéves média design szakos, de tavaly már önálló kiállítással szerepelt a L'Office-ban; markáns (alapvetően a street-arthoz közeli) képi világgal dolgozik, ami könnyen felismerhetővé teszi.

 

A MOME Media Playgroundon szereplő munkája azonban a fentiekhez képest inkább egy eszköz, ez alkalmazás, melynek témája a virtuális demokrácia, digitális szabadság, ártalmatlan vandalizmus. 

Lehetőséget kívántam adni a felhasználónak egy amúgy lehetetlen tettre. Én csak az eszközt biztosítom, a valódi művet a látogató hozza létre, saját ízlésének/vágyainak megfelelően, illetve a kiállítás végére megszülető archívum a tulajdonképpeni alkotás, üzenőfal, közvélemény-kutatás, kísérlet, hogy mihez kezd valaki azzal a lehetőséggel, amit kezébe kapott. Szóval, kedves látogató, semmi hezitálás, tessék festeni!

Doma installációjának váza - építés alatt.

AZ installáció egy kifeszített vászonból (melyen hátulról vetítve ismert épületek homlokzatai láthatók), egy preparált festékszóró flakonból és egy vezeték nélküli egérből áll, melynek segítségével a látogató lehetőséget kap arra, hogy a homlokzatokat virtuális, legál falként használhassa, a kész rajz pedig lementhető. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mediaplay.blog.hu/api/trackback/id/tr11748739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása