MOME Media Playground

Blog a MOME line által a Műcsarnokban szervezett új média kiállításról.

Közreműködnek:

2010.02.19. 08:19 MOME Media Playground

Vasárnapig nyitva a MOME média-játszótere a Műcsarnokban

 

  A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem által kiírt új média pályázat nyertes alkotásaiból nyílt kiállítás csütörtökön a Műcsarnok apszisában. A MOME Media Playground megnyitóján Szirtes János, az egyetem Vizuális Kommunikáció Tanszékének tanszékvezetője mondott beszédet, majd elindította a több, mint ezer videókazettából épített VHS-dominót, amely végigfutott a műcsarnok termein. Ezután Márkos Berciék performansza következett, akik gyermekjátékok hangját kombinálták a vonóshangszerekével, miközben a látogatók birtokba vették a média-játszóteret.

  Nevéhez híven a MOME Media Playground játékosnak és szórakoztatónak bizonyult: a Popella Dóra által készített (gorombaságuk és hangerejük okán erre az estére kikapcsolt) kerti törpék között sétálgatva a vendégek kipróbálhatták az interaktív új média installációkat.

  Papp Szilvi Sztárlövöldéjénél gyors egymásutánban süvítettek a tapadókorongos lövedékek a képernyőn felvillanó hazai celebritások felé, Góg Emese és Lovas Dávid projektje, az 'Új média a vitrinben’ pedig ironikus prezentálása volt a magyar médiaművészet egy szeletének. Különleges élményt nyújtott Bogyó Virág pályázata is: ő a többieknél mélyebbre ásott a BBS archívumában, és előkeresve a meg nem valósult forgatókönyveket, film still-eket fotózott belőlük, majd ezeket a forgatókönyvekkel együtt kiállította.

  A legtöbb pályamunka esetében a látogató bevonása és aktivizálása volt a cél: Feles Dániel és Birtalan Áron az Aqua Glitch-el számtalan embert vett rá, hogy egyik kezében borospohárral és pogácsával egyensúlyozva másikkal a kihelyezett vizestartályban fröcskölve átvegyék az installáció kivetítője és a hangszórói felett az irányítást. Harkai Doma virtuális street-art felülete, a Demokrácia szintén sokakat vonzott, legnépszerűbb felületnek a Parlament homlokzata, illetve egy metrószerelvény bizonyult (az elkészült graffitik archívuma a legalizewalls.blogspot.com oldalon tekinthetők meg). Az Ön:archívum, Ráday Dávid installációja pedig az egészséges exhibicionizmus híveit toborozta: az itt készült felvételeket az onarchivum.org-on lehet visszanézni.

  A Nagy Ágoston és Kiss Bence Ádám által kiállított Space Scan két plexi-vezérlőjével a játékostárs plexilapjára vetülő Balázs Béla Stúdió  filmek pixeleit lehetett módszeresen irtani. Este 10 óra körül még mindig akadtak olyanok, akik a vetítőteremből kifelé jövet lejátszottak egy Space-scan csatát.

  Az installációk február 21-ig, a Műcsarnok nyitvatartási rendjének megfelelően várják a látogatókat, a kiállításra a BBS 50 kiállítás látogatói jegyárai érvényesek, művészeti iskolák hallgatóinak/tanulóinak/tanárainak szakmai jegy 250 Ft-ért váltható. További jegyárak a mucsarnok.hu weboldalon.

  

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mediaplay.blog.hu/api/trackback/id/tr361772367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.