MOME Media Playground

Blog a MOME line által a Műcsarnokban szervezett új média kiállításról.

Közreműködnek:

2010.03.11. 13:19 MOME Media Playground

Itt a vidó a megnyitóról:

Mozgóképes élvezet a dominóépítéstől az utolsó kazetta ledőléséig, és tovább...

 

 

MOME Media Playground from mome line on Vimeo.

Nézzétek meg a MOME line - design műhely többi videóját is a Vimeo-n, itt találjátok a design meetup előadásairól készült felvételeket is. 
Enjoy!

Szólj hozzá!


2010.02.19. 08:19 MOME Media Playground

Vasárnapig nyitva a MOME média-játszótere a Műcsarnokban

 

  A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem által kiírt új média pályázat nyertes alkotásaiból nyílt kiállítás csütörtökön a Műcsarnok apszisában. A MOME Media Playground megnyitóján Szirtes János, az egyetem Vizuális Kommunikáció Tanszékének tanszékvezetője mondott beszédet, majd elindította a több, mint ezer videókazettából épített VHS-dominót, amely végigfutott a műcsarnok termein. Ezután Márkos Berciék performansza következett, akik gyermekjátékok hangját kombinálták a vonóshangszerekével, miközben a látogatók birtokba vették a média-játszóteret.

  Nevéhez híven a MOME Media Playground játékosnak és szórakoztatónak bizonyult: a Popella Dóra által készített (gorombaságuk és hangerejük okán erre az estére kikapcsolt) kerti törpék között sétálgatva a vendégek kipróbálhatták az interaktív új média installációkat.

  Papp Szilvi Sztárlövöldéjénél gyors egymásutánban süvítettek a tapadókorongos lövedékek a képernyőn felvillanó hazai celebritások felé, Góg Emese és Lovas Dávid projektje, az 'Új média a vitrinben’ pedig ironikus prezentálása volt a magyar médiaművészet egy szeletének. Különleges élményt nyújtott Bogyó Virág pályázata is: ő a többieknél mélyebbre ásott a BBS archívumában, és előkeresve a meg nem valósult forgatókönyveket, film still-eket fotózott belőlük, majd ezeket a forgatókönyvekkel együtt kiállította.

  A legtöbb pályamunka esetében a látogató bevonása és aktivizálása volt a cél: Feles Dániel és Birtalan Áron az Aqua Glitch-el számtalan embert vett rá, hogy egyik kezében borospohárral és pogácsával egyensúlyozva másikkal a kihelyezett vizestartályban fröcskölve átvegyék az installáció kivetítője és a hangszórói felett az irányítást. Harkai Doma virtuális street-art felülete, a Demokrácia szintén sokakat vonzott, legnépszerűbb felületnek a Parlament homlokzata, illetve egy metrószerelvény bizonyult (az elkészült graffitik archívuma a legalizewalls.blogspot.com oldalon tekinthetők meg). Az Ön:archívum, Ráday Dávid installációja pedig az egészséges exhibicionizmus híveit toborozta: az itt készült felvételeket az onarchivum.org-on lehet visszanézni.

  A Nagy Ágoston és Kiss Bence Ádám által kiállított Space Scan két plexi-vezérlőjével a játékostárs plexilapjára vetülő Balázs Béla Stúdió  filmek pixeleit lehetett módszeresen irtani. Este 10 óra körül még mindig akadtak olyanok, akik a vetítőteremből kifelé jövet lejátszottak egy Space-scan csatát.

  Az installációk február 21-ig, a Műcsarnok nyitvatartási rendjének megfelelően várják a látogatókat, a kiállításra a BBS 50 kiállítás látogatói jegyárai érvényesek, művészeti iskolák hallgatóinak/tanulóinak/tanárainak szakmai jegy 250 Ft-ért váltható. További jegyárak a mucsarnok.hu weboldalon.

  

 

Szólj hozzá!


2010.02.18. 22:39 MOME Media Playground

Akkor néhány szó a videó-dominóról...

 

Elsőként köszönet a videókazettákért az Odeonnak: a több, mint 1000 kazettából álló dominóhoz ők szolgáltatták az alapanyag javát. 

 

 

 És szintén köszönjük a segítséget annak a tíz embernek is, akik fáradhatatlan munkával, a BBS 50 nyitvatartási ideje alatt (azaz gondtalanul cirkáló kiállításlátogatók között) ilyen remekül felépítették.

 

>Persze a megnyitóbeszéd után eldőlt az első kazetta és (egy-két apró, de annál viccesebb baki után - videó is lesz nemsokára) a többi sorra követte.

 

Szólj hozzá!


2010.02.11. 12:33 MOME Media Playground

Pályázatok 8/8 ::: Ráday Dávid - Ön:archívum

Dávid pályamunkájához egy konkrét BBS-filmet választott, ez Hajas Tibor 1976-os Öndivatbemutató című kísérleti filmje.

 

második rész

  Dávid idén fog diplomázni a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem média design szakán, mellette kreatív igazgatóként dolgozik és nemrég saját reklámügynökséget alapított (Proud)

 

Az installációja egy automatikusan működő kamerából, egy számítógépből és egy az archivált felvételeket bemutató képernyőből áll.
A projekt az Öndivatbemutatóra reflektál, a kamera elé lépve a látogatóról felvétel készül, amely az „öndivatbemutatást” intézményesítő virtuális térben, az interneten lesz látható. A Műcsarnokban felállított streetfashion-válogatáson készülő felvételek kapcsolatot teremtenek a múlt és a jelen trendjei között, felhívva a figyelmet az értékek megőrzésének fontosságára, valamint az ego és a környezet viszonyára.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!


2010.02.11. 11:39 MOME Media Playground

Szilárd fotói a kiállításépítésről

Szólj hozzá!