MOME Media Playground

Blog a MOME line által a Műcsarnokban szervezett új média kiállításról.

Közreműködnek:

2010.02.09. 12:52 MOME Media Playground

Pályázatok 3/8 ::: Feles Dániel és Birtalan Áron - Aqua Glitch

Az Aqua Glitch egy olyan interfész, amelyet az installáció részeként kihelyezett vizestálban, a víz felületén keltett hullámokkal lehet irányítani. Tulajdonképpen egy a víz természetes hullámzását audiovizuális rendszerek befolyásolására alkalmazó interaktív rendszer


 
 

A felhasználó saját maga bontja meg a tálban lévő víztükör nyugalmát, és az ezzel keletkezett hullámokat érzékeli az AQUAGLITCH és alakítja át olyan digitális jellé, mellyel különböző képi és hangi rendszerek teremthetőek, modulálhatóak.  
 
A projekt lényege az új kontrollálási platformok keresése mellett a természetben előforduló ciklikus folyamatok (például a vízhullám) átültetése egy matematikailag kidolgozott, minden organikust nélkülöző, úgymond "hideg" digitális környezetbe.  

 


 

Feles Dániel - Első éves Média Desing szakos a MOME-n. Jelenleg főleg programozott/generatív vizualizációk iránt érdeklődik (actionscript, processing, vizuális programnyelvek). Ez az első olyan munkája, ahol saját fizikai rendszert használ képi modulációkra. Szabadidejében jelenleg NYÁK-okat marat, de egyre inkább érdeklődik analóg képszerkesztési módszerek után. 
dfeles@gmail.com 
 
Birtalan Áron első évét tölti a MOME Media Design szakán. Munkái főképp a digitális világban előforduló hibákra, hangi hatásokra és természeti jelenségeket moduláris platformként alkalmazó projektekre koncentrálódnak.  
Szabadidejében szívesen csinál hangszert régi számítógépekből és elkötelezett pszeudo-vegetáriánus.  
info@budapestmicro.org 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mediaplay.blog.hu/api/trackback/id/tr431742510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása