MOME Media Playground

Blog a MOME line által a Műcsarnokban szervezett új média kiállításról.

Közreműködnek:

2010.02.05. 09:24 MOME Media Playground

Pályázatok 1/8 ::: Bogyó Virág - BBS

Virág projektjében a BBS archívum azon forgatókönyveit dolgozza fel, amelyek soha nem kerültek megvalósításra. Ezeket a dokumentumokat lehetőségként értelmezve film still-eket fotóz, ezzel a múlt egy alternatívájára és a BBS működésének kereteire hívva fel a figyelmet.

A fiktív film still műfajának legismertebb művelője Cindy Sherman, aki 69 fotóból álló Untitled Film Stills (1977-1980) című sorozatában különböző filmek (B-filmek, külföldi mozik és film noir-ok szereplőjeként fotózta le magát. 

Virág munkái műfajukat tekintve hasonlítanak Cindy Sherman fotóihoz, képi világukban azonban különböznek.

Munkám első fázisa a BBS archívumban azon forgatókönyvek megtalálása volt, amelyekből végül nem készült film. Kaptam egy listát az összes forgatókönyvről. Erről elsőként kihúztam a rendszerváltás után készült filmeket, majd Kodolányi Sebestyén segítségével azon filmeket, amik megvalósultak, illetve amelyeknek forgatókönyvírója azóta is rendezőként tevékenykedik. Ez amiatt fontos szempont számomra, mert munkám során azok előtt a tehetséges fiatalok előtt szeretnék főt hajtani, akik valahogy elsodródtak a szakmától. Kérdésfelvetés ez: mi lenne ha? De semmi esetre sem hibáztatás. Nem kívánok sebeket felhasítani, beszélgetni szeretnék.

E szelekciós folyamat végén maradt ca.75 név és forgatókönyv, ezekből válogattam. A munkámban nem szeretném azonnal, nyilvánvaló tézisként leszögezni, hogy ezek a filmek nem készültek el, sőt, inkább annak a látszatát kívánom kelteni, hogy megvalósultak; egy-egy jelenetüket befotóztam, mint film still-eket. Emellett szerepelnek maguk a forgatókönyvek és az esetleges jegyzőkönyvek is.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mediaplay.blog.hu/api/trackback/id/tr971731040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása