MOME Media Playground

Blog a MOME line által a Műcsarnokban szervezett új média kiállításról.

Közreműködnek:

2010.02.11. 10:21 MOME Media Playground

Pályázatok 6/8 ::: Papp Szilvia (Vivi) - Sztárlövölde

 

A társadalom nagy részének mindennapjaiba vastagon beszűrődik az üres sztárkultusz, a hamburgerből és olcsó hírverésből szőtt ruhákba öltöztetett hamis idolok istenítése, a televízió és egyéb médiák által a tömegek elé mintaként állított, de az átlagostól semmiben nem különböző személyiségek ál-mindennapjainak követése – az egyének saját napjainak megélése helyett.

Ennek a folyamatnak üzen hadat a Sztárlövölde munkanévre hallgató installációm, amely a televízióval és a pushmedia egyéb fegyvereivel felvértezett üres ikonokat állítja a középpontba. Az installáció játékos és közérthető módon világít rá az üres sztárkultuszra, utal arra, hogy rajtunk múlik, hogy kilőjük-e televízió képernyőjét vagy sem.

A Sztárlövölde videóprojekt egy interaktív, több csatornás installáció. Analóg alapja a vidámparki lövölde. A látogató keze ügyében játékfegyverek találhatóak, amelyekkel megcélozhatja és kilőheti a monitorokon pillanatokra feltűnő sztárokat.


Szilvia jelenleg a MOMÉ-n elsőéves média design szakos, I. Filmvágóként végzett a Filmművészeti Egyetemen, de elmondása szerint érdeklődése a filmvászonról egyre inkább a többcsatornás videók felé fordult, ezért is jelentkezett a MOME-ra.Fontos számára az interakció, a kapcsolatteremtés, társadalmi problémákra való rávilágítás, illetve annak a művészi megnyilvánulási formának a megtalálása, amivel a társadalom minden rétegéhez szólni lehet. Munkái egyszerű és világos üzenetet hordoznak, ahogy a kiállításon szereplő Sztárlövölde is.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mediaplay.blog.hu/api/trackback/id/tr41748758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása